APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi
Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Baskı Önizleme

+- APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi (https://apbturkiye.com/forum)
+-- Forum: APB Türkiye Genel (https://apbturkiye.com/forum/forum-apb-t%C3%BCrkiye-genel)
+--- Forum: APB Reloaded Taktik ve Stratejileriniz (https://apbturkiye.com/forum/forum-apb-reloaded-taktik-ve-stratejileriniz)
+--- Konu Başlığı: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler (/konu-do%C4%9Fru-anlamda-daha-iyi-oynamak-isteyenler.html)

Sayfalar: 1 2


Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Systech - 08-02-2018

Başlıkta belirttiğim gibi oyunda iyi oyuncular arasında yazılı olmayan fakat herkesin bildiği kurallar vardır ;

İtem kaçırmamak

Hvr kullanmamak 

Low yield kullanmamak
 
Osmaw,opgl kullanmak 

Pmg kullanmamak

Kill görevlerinde kaçmamak
 Yukon,trure ogre kullanmak 
Remote Detenator kullanmamak vb gibi aklıma geldikçe buralara eklerim


Söylemek istediğim ne kadar iyi hvr,pmg,lowyield kullanırsanız kullanın oyundaki bronzelerin bile yeri geldiğinde bunları kullanarak sizi öldürebileceğini unutmayın.Tabi ki başka silahlarla da öldürmesi mümkün fakat bu saydıklarım oyunun en kolay,en az yetenek gerektiren üçlüsü.Ölü sayılabilecek bir oyunda saatlerinizi harcıyorsanız ve bırakmak gibi bir niyetiniz de yoksa ve daha iyi oynamak istiyorsanız bu saydıklarımı yapmayı bırakın.



Kendinize en uygun silahı seçin bir süre sadece onu kullanın.Sonra her silahı oynayabilmek için sürekli silah değiştirin.Mesela ben halen 2-3 görevde bir silah değiştiririm hem sıkıntıdan hem de diğer silahlara karşı elim soğumasın diye.

Bombaları efektif olarak kullanın,şöyle 2 tane sallayayım da ölür belki diye allaha emanet fırlatmayın,aynı şekilde rakibinizin bombalarına dikkat edin bomba tuttuğunu farkettiğiniz anda tuttuğunuz corner dan uzaklaşıp bomba patlayınca bekleyin böylece rakibiniz sizin canınızın az olduğunu düşünüp üzerinize koşacaktır.

Silahları allahım nolur ölsün tekniği ile kullanmayın,gerekirse biraz daha yavaş sıkın fakat crosshairi üzerinde tuttuğunuzdan emin olun.

Tps bir oyunda aim almak çok kolaydır aiminizi sabit tutmadıgınız sürece bir süre sonra koşan,duvar arkasından zıplayarak çıkan,eğilen kişilere karşı hile gibi kitlenmeye başlarsınız.Bu oyunda bunu yapmak cidden aşırı basit.

Doğru dpi ve hassasiyeti bulmak bu konuda çok önemlidir.

Yıllarca 400 dpi 4 ingame sens ile oynadım fakat son 5-6 aydır dpi ı 2500 ingame sens i 9,5 ta kullanıyorum.

2 si birbirinin zıttı gibi yavaşken önümdeki adama daha iyi alırken hızlı olanda hem etrafımı daha rahat kontrol edebiliyor,arkamdan veya başka bir yönden sıkan düşmana daha hızlı dönüyor,hemde ntec gibi dürbünlü silahları daha rahat kullanıyorum.

Kişisel olarak kendiniz ayarlayın herkesin oyun stili farklıdır.


Bir stage bitmişken item falan yoksa insanlarla kapışmayın,arabanıza binin ve diğerine gidin yeterince hızlı hareket ederseniz adamlar daha gelemeden görevi yapma şansınız olacaktır.

Biraz basic şeyler oldu,isteyen olursa başka şeyler anlatan konular açmaya devam ederim.


İyi forumlar


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - s0ZNIz - 08-02-2018

Güzel bi anlatım olmuş ama yinede kişi nasıl isterse öyle oynar tabiki. İtemi alıp kaçma gibi durumları ben genelde hack'lere çok yapmışımdır. Adam 30-0 gidiyor, çanta görevi gelip çatıyor ve run.

"Silahları allahım nolur ölsün, tekniği ile kullanmayın." Big Grin .. Dediğin gibi herkesin bi oynayış şekli/taktiği vardır. Bende genelde silver'a düşmek istediğimde osmaw-nano oynuyorum fazla kill almamak adına, onun dışında Ursus ve raptor falan kullanıyorum. Daha öğreneceğimiz çok şey var, konu için teşekkürler eline sağlık.


[Resim: favicon.ico]


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Hz.Biri - 08-02-2018

Evet bazi silahlar kullanilmasi basit ek caba gerektirmiyor belirtmediğin Atac gibi ama bunu kullananlarada sen "noobsun" vs gibisinden konuşulması bana göre cok yanlış misal Pmg demissin daha cok yakin mesafe bir smg silahi görevlerde alani mekani iyi analiz etmek lazım örnek acık ve geniş alanda karşı takimda rifle benzeri silahlara karsi kullanmak cok zordur silah terchini buna göre yapman lazım anlık olarak görevlerde degistirmek lazim fakat buna rağmen halen Pmg kullanmayi tercih ediyosa ve geniş acık bir alanda rakibin dibine gire biliyorsa ve vura biliyorsa bu onu noob yapmaz. Her silahin zorluklari vardir bunu göz önüne alalim lütfen. smg lerin hepsi yakin mesafe Pmg gibi ölümcül silahlardir sadece Pmg olarak görmeyelim.Karşına gelip seni cok rahat vuruyorsa "sen noob silahi kullaniyosun" yerine mekan analizi yapip silah tercihini ona göre belirlemek gerekir zaten silahin bu duruma uygun ise daha iyi oynamaklazım. 2 ci bir örnek N-HVR demissin. N-HVR uzak ve orta mesafede rahat bi silah(iyi nisan ala bilenlere) fakat buna rağmen yakın mesafede cok etkili kullanan biri (dib dibe) budamı gözünüzde o silahi kullaniyo diye iyi oynamiyor sayılır.Demek istediğim elinizdeki silah ne olursa olsun onun zorlugunu aşa biliyorsaniz iyisiniz demektir benim gözümde. Tabi bu benim düşüncem .Senin düşüncenede saygim var fakat kullanan kişilere, artik kimse laf atmak vs gibi olumsuz bir sekilde davranmak bence hiç de uygun bir şey degil.


Not : Bu konuda yazdıklarına ilaveten oyunda karşılaşılan durumlardan bahsettim


Cvp: RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Systech - 08-02-2018

(08-02-2018, Saat: 17:01)Hz.Biri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet bazi silahlar kullanilmasi basit ek caba gerektirmiyor belirtmediğin Atac gibi ama bunu kullananlarada sen "noobsun" vs gibisinden konuşulması bana göre cok yanlış misal Pmg demissin daha cok yakin mesafe bir smg silahi görevlerde alani mekani iyi analiz etmek lazım örnek acık ve geniş alanda karşı takimda rifle benzeri silahlara karsi kullanmak cok zordur silah terchini buna göre yapman lazım anlık olarak görevlerde degistirmek lazim fakat buna rağmen halen Pmg kullanmayi tercih ediyosa ve geniş acık bir alanda rakibin dibine gire biliyorsa ve vura biliyorsa bu onu noob yapmaz. Her silahin zorluklari vardir bunu göz önüne alalim lütfen. smg lerin hepsi yakin mesafe Pmg gibi ölümcül silahlardir sadece Pmg olarak görmeyelim.Karşına gelip seni cok rahat vuruyorsa "sen noob silahi kullaniyosun" yerine mekan analizi yapip silah tercihini ona göre belirlemek gerekir zaten silahin bu duruma uygun ise daha iyi oynamaklazım. 2 ci bir örnek N-HVR demissin. N-HVR uzak ve orta mesafede rahat bi silah(iyi nisan ala bilenlere) fakat buna rağmen yakın mesafede cok etkili kullanan biri (dib dibe) budamı gözünüzde o silahi kullaniyo diye iyi oynamiyor sayılır.Demek istediğim elinizdeki silah ne olursa olsun onun zorlugunu aşa biliyorsaniz iyisiniz demektir benim gözümde. Tabi bu benim düşüncem .Senin düşüncenede saygim var fakat kullanan kişilere, artik kimse laf atmak vs gibi olumsuz bir sekilde davranmak bence hiç de uygun bir şey degil.


Not : Bu konuda yazdıklarına ilaveten oyunda karşılaşılan durumlardan bahsettim

Ben pmg yi bahane etmiyorum oyunu bahane ediyorum.Kodlayamamışlar silahı ve bu düzeltilmiş hali.Pmg kullananın ekranında gördüğüyle karşısındakinin aynı değil.Pmg kullanan 0 ms le oynuyormuş gibi oluyor ve bazı durumlarda vurulması cidden imkansız,
Hvr konusuna gelince hvrın cidden hiçbir zorluğu yok.90 metreden 85,1 metredende 85 vuran bir silah ve crosshair i karakterin hitreginden küçük.G1 forumunda kaldırılması için 900 imza toplanmıştı bir zamanlar ve forumda aktif üye olarak 1100 kişi vardı.


Demek istediğini anlıyorum dip dibe fightta quickswitch yapıyorlar ki bu da tps bir oyunda yapılması hiç zor olmayan bir şey.Kaldırıcaz diyip kaldırmadıkları bir şey daha Big Grin

(08-02-2018, Saat: 16:44)bilsoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel bi anlatım olmuş ama yinede kişi nasıl isterse öyle oynar tabiki. İtemi alıp kaçma gibi durumları ben genelde hack'lere çok yapmışımdır. Adam 30-0 gidiyor, çanta görevi gelip çatıyor ve run.

"Silahları allahım nolur ölsün, tekniği ile kullanmayın." Big Grin .. Dediğin gibi herkesin bi oynayış şekli/taktiği vardır. Bende genelde silver'a düşmek istediğimde osmaw-nano oynuyorum fazla kill almamak adına, onun dışında Ursus ve raptor falan kullanıyorum. Daha öğreneceğimiz çok şey var, konu için teşekkürler eline sağlık.

Tabi ki isteyen istediğini yapmakta özgür.Fakat hilelere karşı kazanabileceğiniz nadir oyunlardan biri bu çünkü bir süre sonra gerçekten iyi bir şekilde aim alındığında hileye karşı avantajlı oluyorsunuz çünkü o adam oyunu bilmeyip herkese ezildiği için gidip hile alıyor,oyunu bilen adama karşı hileyle kaybedince alt f4 atıp girmiyor bir daha.

Oyuna yeni başlayan herkesin oyunu bırakma sebebi bu ayrıntı bir lig sistemi olmadığı için.Eskiden gold 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 vardı aynı şekilde silver ve bronze da da , oyuna yeni başlayan biri threat levelini çıkartınca aynı threatta adamlar atıyordu çok mecbur kaldıgında 1-2 üstü,sonra insanlar gold10 olup socialden çıkmayınca kalktı Big Grin

Şimdi ise oyuna yeni başlayan biri diyor ki ya bunlar çok iyi bana göre yada hile ve girip çekiyor hileyi


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Michaveli - 08-02-2018

Systech ile apb öğreniyorum olmalıydı konunun ismi Big Grin

neyse genel mantığı iyi oturmuş bir konu olmuş açıkçası , oyunun içerisinde bakarsak şimdiye kadar oynadığım bütün oyunlardan kat ve kat daha kolay aim alınabildiğini gördüm kesinlikle dünyanın en kolay aim alma oyunu olabilir kendisi spray pattern derdi yok bişey yok

Yinede demeden edemeyeceğim bazı insanları görüyorum armas silahlarına yada legendary silahlara o kadar çok güveniyorlar ki oyunun nasıl işlediğinden birhaber oynuyorlar

amaç karşındaki öldürmek doğrudur yinede low yield alıp qs yapmak bir yere kadar işler oyunda gold rütbenin üzerinde oyuncular var emin olun bunların tryhard modlarında bunlara sökmez car gameplay ile içinizden geçebilirler Big Grin

*Tavsiye : Spotter kullanın remote control kullancağınıza bu hem adamı sizin görmenizi hemde takım arkadaşlarınızn görmesini sağlar , hani bazı durumlarda ulan o kadar flank attım nereden biliyosun oradan geliceğimi dediğiniz durumların %90'ı rakibin spotterindan kaynaklıdır

*Tavsiye 2 : Rakibin spawn yerini öğrenmeye çalışın baktınız öldü adamlar dışarıya hafif bir görüş sağlamak en azından %50 şans ile rakibin spawn noktasını görmek size çokça avantaj sağlar görevin içine çöreklenmeyin

* Tavsiye 3:  Rakibin spawn arabalarını radarlarını patlatın doğmaz demeyin doğuyorlar Big Grin

Silah seçimi arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum

CS'de p90 kullanıp adam öldürmek başka AK47 kullanıp öldürmek başka hangisinde ustalaşmak istediğin yinede sana bağlı.

***Eğer karşınızdaki sizden daha iyi oynuyorsa nasıl oynadığını analiz etmeye çalışın hemen olmaz ama benim inandığım şey bir silahı counterlamanın en iyi yolu onu karşıdaki kişiden daha kullanmaktır


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Gousk - 09-02-2018

Söylediğiniz çoğu şeye katılıyorum fakat nhvr oyundaki bedava olan tek sniper yeterince g1 harcamamışsan veya özellikle satın almamışsan tek şansın nhvr , sniper oynamaktan zevk alıyosam nhvr oynamaktan başka bi şansım yok.


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Batuhan - 19-03-2018

Oyuncuar arasındaki kurallara katılmıyorum, tabi ki item kaçırmak veya kill görevinde bir iki kişi öne geçip dakikalarca haritayı tavaf etmek hoş şeyler değil ama isteyen istediği silahı kullanabilir, no problemo. NFAS sinir bozucu mu evet, ama birkaç metre uzaktan çok savunmasız. NHVR sinir bozucu olabiliyor mu, evet ama yakın mesafeden yapabileceği pek bir şey yok. OSMAW da aynı şekilde, yavaş yürüme, yüksek reload süresi, basar basmaz ateşlememesi, roketlerin pahalılığı vs uzaar gider. Silah dengesi olarak gayet güzel oyun. Ama son senelerde acayip acayip silahlar gelmiş, onları tam çözemedim. Güçlü olanları var gibi, kullanılmayacaksa onlar kullanılmasın Big Grin


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Camino - 01-04-2018

Horon tepin gençler . Çok güzel dodgelersiniz Wink


RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - SacheM - 01-04-2018

Herşeyden önce oyunu tamamen çözmen gerekiyor.Silahlarını,arabanı ve haritayı tanıman gerekiyor.Örneğin kullanımı oldukça kolay olan silahlarla başlayalım.Atac,Star,N-tec,N-hvr,OCA,PMG ve N-ssw.Bu silahları hep görüyorsunuzdur çünkü alanlarında çok iyidirler.Mesela N-tec her alanda muhteşem performans sergiliyor isabet oranı iyi,tepmesi az ve her daim sizi yarı yolda bırakmıyor.Fakat dar alanda iseniz rakipleriniz yakın menzilli silah kullanıyorsa değiştirmeniz gerekmektedir.Peki zor silahlar nedir diyecekseniz işinde zorlanan ve farklı mekanikleri olan silahlar.Örneğin AR-97 bu silah Cobraa gibi ilk 3 atışı çok doğru fakat 4den sonra crossu çok açılıyor ateş etmeyi bıraktığınızda cross 1sn sonra kapanıyor buda silahlı zorlaştırıyor.True Ogreye noob silahı demişsin fakat noob silahı değil.Sebebi silahda bir sarma süresi var yani direk ateş edemiyorsunuz buda size suikastçı oyun stillini sunuyor.Yani rakiplerinizi takip etmeniz gerekiyor ve bu silahın menzili 5m sonrasında ise 8-9 mermide anca öldürüyor.Yukona gelecek olursak aslında çok sıkıntılı bir silah.Haklısınız silah oyundaki en hızlı öldüren bir silah fakat çok sıkıntıları var.Şarjör değiştirmesi çok uzun,Silaha geçiş süreniz çok uzun,iyi bir tepmesi var ve isabet oranı çok azdır.
İyi oynamak istiyorsanız bütün silahların avantajlarını ve dezavantajlarını bilmeniz gerekiyor tabiki karşınızdaki hack kullanmıyorsa(Cidden çok fazla var bunlardan).Oyun belli bir düzene girene kadar bu şekilde devam edicek bir bakıyorsunuz adamda Obeya var +50mden ıskalamadan saliseler içinde ölüyorsunuz.


Cvp: RE: Doğru anlamda daha iyi oynamak isteyenler - Systech - 08-03-2019

(01-04-2018, Saat: 20:23)Camino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Horon tepin gençler . Çok güzel dodgelersiniz Wink

ulan isot sen nerden çıktın hahasdqweqwe nasıl montajdı ama youtube hesabımı yanlışlıkla silmesem bu forumda çıldırmıştı şuanda Big Grin