APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi
Special Force 2 – İnceleme - Baskı Önizleme

+- APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi (https://apbturkiye.com/forum)
+-- Forum: Konu Dışı (https://apbturkiye.com/forum/forum-konu-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1)
+--- Forum: Online Oyunlar (https://apbturkiye.com/forum/forum-online-oyunlar)
+--- Konu Başlığı: Special Force 2 – İnceleme (/konu-special-force-2-%E2%80%93-inceleme.html)

Special Force 2 – İnceleme - XXQueen - 24-01-2018

SPEACİAL FORCE 2

Asya’da piyasaya sürüldüğü günden itibaren Asya’lı oyuncuların göz bebeği haline gelmiş olan Special Force 2’nin Avrupa’ya gelişide oyuncular tarafından çok iyi karşılandı. Avrupa’da ki kapalı ve açık betasında oyuncular tarafından iyi eleştiriler alan Special Force 2, Unreal Engine 3 ile geliştirilmiş güzel grafiklere sahip. Yakın bir tarihte final sürümüne geçen Special Force 2, final sürümüyle birlikte Türkçe olmaya hazırlanıyor. Ayrıca oyunun e-Sports yönünden ileride iyi işler çıkaracağı Gameforge firması tarafından onaylandı.

Oyundaki Birlikler

Yeni nesil Shooter oyunlarında görmeye alıştığımız artık klasikleşmiş olan Medic(Sıhhiye),Recon(Keskin Nişancı),Assault(Ağır Silah Ustası) ve Engineer(Mühendis) gibi sınıflar Special Force 2’de yok. Bunlarin yerine oyunda toplamda 6 tane özel birlik var.

OYNANIŞ

Her oyun türünde olduğu gibi MMO Shooter türünde de rahat bir oynanış izteriz ki oyundan daha çok zevk alalım. İşte Special Force 2, bizlere o zevki yaşatmak için geliyor. Special Force 2 oyununda bir düşmanı vurduğumuzu çok iyi bir şekilde kavrayabiliyoruz. Örnek olarak bazı oyunlarda vuruş hissiyatı yoktur. ‘Acaba ben onu vurabildim mi, vuramadım mı?’ diye kara kara düşünürüz. Fakat dediüim gibi Special Force 2, bu olayı adeta yok etmiş. Düşmanı vurduğumuzu da çok iyi anlıyor, yaralandığımızıda.

[Resim: RCK_b5-xNtjBkiN9HNXAH0MwYfZAlU7JgZXWRL0m...rAl9z-7hAQ]

GRAFİK

FPS oyuncuları genellikle bir oyunu grafiklerine göre yargılarlar. Eğer oyunun grafiklerini beğenmezlerse o oyunu bir daha hiç bir zaman oynamazlar. Fakat gel gelelim Special Force ‘ningrafiklerine. Makalemin ilk satırlarında da bahsettiğim gibi SF2 oyunu, Unreal Engine 3 ile geliştirilmiş mükemmel grafiklere sahip. Gerekse gölgelemede gerekse aydınlatma işleminde Unreal Engine 3 çok iyi bir iş çıkarmışa benziyor… Bu kadar güzel grafiklere karşın oyunun sistem gereksinimlerinin yüksek olduğunu düşünebilirsiniz fakat sizin düşündüğünüzün tam tersine Special Force 2, süper bir bilgisayar istemiyor. Buradan oyunun resmi websitesindeki sistem gereksinimlerine göz gezdirebilirsiniz. Sizler bile gözlerinize inanamıyacaksınız.

[Resim: JxvEMuMIjsHGeqjjC9jmFqPFBARZmpRs8Gi14xF1...bRtjPfnhQA]

SİLAHLAR

Silahlar, shooter oyunlarının vazgeçilmezleri. Belkide bizleri oyuna bağlayan şeyler. Special Force 2, silah konusunda oyuncuların yüreklerine su serpiyor. Şu anda toplamda 29 çeşit silahlarıyla, Special Force 2 oyunculara inanılmaz bir silah şöleni sunuyor. Tamam, 29 çeşit silah var güzel de. Biz bunları nasıl alabileceğiz? Bu silahları biz oyun parasıyla 1 kez alıp sonsuza kadar oynayabileceğiz. Bu özelliği oyunun en çok sevdiğim özelliklerinden biri. Her 2-3 ayda para ödeyip silah alacağıma, 1 kez alırım sonsuza kadar oynarım mantığı. Kulağa gerçekten hoş geliyor. Fakat sizlere bir ipucu vereyim. Alacağınız silahı iyi seçin yoksa sonra çok pişman olursunuz. Çünkü silahlar gerçekten çok zor alınabiliyor. Ayrıca oyunun biraz daha gerçeğe yakın olması için ‘Silah Tamiri’ adlı bir bölüm eklemişler. Aldığınız silah doğal olarak belli bir kullanım süresinden sonra yıpranıyor. Buna karşılık onu tamir etmeniz. Merak etmeyin bu tamir işi o kadar da pahalı bir şey değil.

HARITALAR

Ah işte burada benim güvenimi boşa çıkardın SF2. Gönül isterdi ki iki kutu arkasına saklanarak değilde dağlarda bayırlarda savaşmak. Fakat SF2 maalesef bizleri 4 tarafımız eşyalarla çevrili haritaların içine sokuyor. Fakat yapacak bir şey yok. Yıllardır MMO Shooter oyunlar bu mantıkla ilerliyor ve görünüşe bakılırsa bir kaç yılda böyle devam edicek. Fakat toplamda 20 çeşit haritasıyla birazda olsa benim gönlümü almayı başardı. Bu kadar çeşitlilikle oyuncuları kendisine bağlamayı başarıyor. Tüm bu haritaları incelemeye şimdi başlasam yarına kadar bitiremem. Onun için haritaları oynayarak öğrenmeniz sizler için daha iyi olabilir.

OYUN MODLARI

Yine çeşitlilik yine çeşitlilik. Bu oyunu sanki birazcık fazla övdük ama yapacak bir şey yok. Sunduğu çeşitlilik beni benden alıyor. SF2 oyun modlarında da rahat durmuyor. Toplamda 5 oyun moduyla oyunculara oyun zevki yaşatan SF2’nin oyun modlarına buyrun birde biz bakalım.

BLASTING: Counter-Strike efsanesinden beri var olan bomba kurup imha ettiğimiz bu oyun modunda bir takım savunma yapar iken diğer takım bombayı kurmak için çaba gösteriyor.

SINGLE: Adından da anlaşılabileceği gibi bu oyun modunda herkes tek başına savaşıyor. En çok puan yapan oyuncu bu oyun modunun galibi sayılıyor.

TEAM DEATHMATCH: Bu modda iki takım en yüksek takım paunı için birbirleriyle savaşıyor. En yüksek puana ulaşan takım o maçın galibi oluyor.

SEIZURE: Bu oyun modunda da takımımızla birlikte savaşıyoruz. kibin biri düşmandan belli bilgiler sızdırıp başlangıç noktasına geri götürmeli. Diğer ekip ise bu bilgileri korur. Bilgiler başarıyla ele geçirilirse, onları sızdıran ekip kazanır. Süre biter veya saldıran ekip yok edilirse, savunan ekip bir puan kazanır.

PARTY(GLASS): Bu oyun modunda herkes tabancayla mücadele veriyor. Her iki ekibin görevi rakip takımın altındaki cam platformu kırarak onları yere düşürmek. Ayrıca haritanın orta kısmından silah toplanabilir. Sonunda en az bir yaşayan oyuncusu olan ekip kazanır.

KAPANIŞ
Bir yazının daha sonuna geldik. Bu yazımda Freto play yani bedava olan Special Force 2’yi inceledim. Kendi şahsi görüşüm, SF2 gerçekten denenmeyi hak eden bir oyun. Para tuzağı olduğunu düşünmüyorum, özellikle oyun oynayarak kazandığımız parayla sonsuza kadar kullanabildiğimiz silahlar almak bu oyunu diğer oyunlardan bir adım öne çıkarıyor. Umarım SF2’yi merak eden arkadaşlara bir nebze olsun yardım edebilmişimdir..

RE: Special Force 2 – İnceleme - eTeRnal-paTRiot - 03-02-2018

Yazında, sende de olduğu gibi sorun var

RE: Special Force 2 – İnceleme - XXQueen - 04-02-2018

Ben bu oyunu uzunca bir zaman oynadım, Oyun şöyle daha çok yetenekle alakalı Oyunda Premium öncelikle çok önemli,
Oyundaki silahları Oyun parasıyla alabiliyoruz, ama oyunun kendi özel silahlarını kapsül yada box kutu gibi cashle alıp açabiliyoruz. Şansımıza çıkarsa, oyunda beğendiğiniz silah camolarının hepsini cashle yada oyunun kendi parasıyla bazılarını alabiliyoruz, Oyunda Karakteri cashle alabiliyoruz yada kutudan boxtan capsülden çıkıyor. Nickimizi istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Kenarlarına şekiller koyabiliyoruz örnek veriyorum. Eternal♥♪ gibi istediğimiz renklere boyayabiliyoruz. ama tabi bu nicklerle ilgili söylediklerim cashle yapiliyor. Günlük alabiliyoruz bunları, ben bu oyuna epey bi miktar para yatırmısımdır. Ama bana göre hepsi israf şuan için bahsediyorum. Çünkü para yatırıp cashle kutuyla aldığım silahların hiçbirini kullanamıyorum, oyunun kendi parasıyla alınan silahlarıyla oynuyordum ve ona alısınca diğerlerini kullanamıyorsun. Oyunda güzel olan birşey var ESL de oyunun kendi parasıyla aldığın şeyleri kullanarak oynayabiliyorsun yani hiç para yatırma ESL de oynarsın, Para yatırdığında oyuna extra güzel oynamazsın, silahların hepsi aynı normal oyun parasıyla alınan silaha, mavi camo yapıp ucuna susturucu takıyorlar iste Blueviper yapıyorlar adını diğer düz famastan hiç bir farkı olmuyor. düz famasıda oyun parasıyla alabiliyorsun. Benim en çok kullandığım ve sevdiğim G36Cydi ve 5-6 tane vardı her camodan etiketten istediğimle oynuyordum oda oyun parasıyla alınıyor. 2.5 milyar yatırdım çara silahlarına kapsülüne gel gelelim 25k'lık oyun parasıyla alınan silahla mükemmel derecede oynardım.

Cvp: RE: Special Force 2 – İnceleme - XXQueen - 05-02-2018

(03-02-2018, Saat: 20:41)eTeRnal-paTRiot Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazında, sende de olduğu gibi sorun var

Ne gibi bir sorun ?