APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi
[ Yardım ] Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Baskı Önizleme

+- APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi (https://apbturkiye.com/forum)
+-- Forum: APB Türkiye Genel (https://apbturkiye.com/forum/forum-apb-t%C3%BCrkiye-genel)
+--- Forum: APB Reloaded Bug - Hata ve Çözümleri (https://apbturkiye.com/forum/forum-apb-reloaded-bug-hata-ve-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCmleri)
+--- Konu Başlığı: [ Yardım ] Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun (/konu-oyunda-g%C3%B6reve-ba%C5%9Flayamama-ve-shadow-ban-denen-sorun.html)

Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Haliboo - 27-06-2026

Arkadaşlar,
Oyunu uzun aradan sonra geri döndüm. İlk zamanlar oyunu oynuyordum, sorun yoktu. Fakat bir gün göreve başlama sürem arttı, hiç göreve giremedim. Harita full olmasına rağmen, arkadaşımla grup ile hazır vermeme rağmen ikimiz de giremedik.
Sonra gruptan çıkınca o hemen girdi, ben gene giremedim. Birkaç gün böyle oldu. Ticket attım. Aynı zamanda oyundaki yabancı birisinden “bu shadow ban olabilir” dedi, ticketta belirttim.
Hesap bilgileri istedi, verdim. Support bana “kısıtlaman var, 3. taraf program kullanmışsın” dedi. Dedim “yok öyle bir şey, macro mouse programı ve birkaç bilgisayar fan güç vb. programlar dışında aktif bir şey yok”. Adama “kaldırın, yanlış anlaşılma, kanıt göstereyim” diyorum, “yok” diyor. “Adama kanıtla o zaman hile vb. program kullandığımı ya da hangi programdan ötürü ise söyle, kullanmayayım” diyorum, “yok” diyor.

En sonunda tabii ki sövdüm. Bir süre geçti, bir daha yazdım “ne zaman bitecek bu kısıt” diye. Adam “daha fazla bilgi veremeyiz” diyor. Sanki devlet dairesi.
Her neyse bir süre sonra bana “arada gir kontrol et, bir gün kalkar” dedi, dalga geçer gibi. İki gün sonra gerçekten kalktı. Fight Club’a giremiyordum, giriyorum, göreve başlıyorum artık. Ama 2 gün sonra tekrar gitti, göreve giremiyorum.
Shadow banda Fight Club giriş yasaklanıyor, göreve başlama ve trade yasaklanıyor ama Fight Club’a girebiliyorum, trade yapabiliyorum. Bu sefer hiç göreve girmiyor. Aynısı oldu.
Her neyse gerçekten çok sıkıldım. Yardımcı olur musunuz? Spike dene, Avel arkadaşa ticket atıyorum, hala “bilgi verdik veremiyoruz” diyor. “Bilgi verdik” dediğinde de “sen kısıtlandın, 3. taraf program kullandın” diyor, başka bir şey demiyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Emek var, para yatırmışım ama oyunu oynayamıyorum. Ve bu sorunu yaşayan bir çok oyuncu var. Yakın çevremde de bir arkadaş dün yaşadı, göreve giremiyor.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Satoru - 27-06-2026

Öncelikle lütfen forum kurallarını oku, konu başlığı dahil mesaj içeriğini full büyük harflerle yazmışsın, bizzat düzenledim. ayrıca konuyu clan kategorisine açmıştın.
Sorununa gelirsek bu shadow ban / kısıtlama olayı genelde 40-60 gün arasında kendiliğinden kalkıyor (daha erkende olabilir) ve böyle bir durumda trade kapanmaz, eğer kapanıyorsa farklı bir durum söz konusu.
Hile yoksa eminsek o halde iyi oynuyorsundur, kill farm yapıyorsundur veya birileri troll olarak report atıyorsa tetikleniyor. Hile yapmasan bile çok report birikince sistem seni şüpheli” olarak işaretliyor.
Ayrıca support sana bu konuyla ilgili elbette bilgi vermez. En temiz çözüm maalesef beklemek. Arada bir girip kontrol et, bir anda kalkabiliyor.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Haliboo - 27-06-2026

Uyarıları dikakte aldım ben kurallara pek bakmadan direk açtım konuyu. birde ne zamandır konu açmaya çalışıyodum formu tam anlıyamadım açamadım sonra yeni konu sekmesini görünce hemen açtım biraz formu çözmem gerekiyor. shadow ban olayına gelirsek 1o yıldır girmiyom yeni girdim görevde kill sayım 3 ölüm 15 nası beni biri reportlar yada hile gibi görünebilirim ki bu konuyu internette ve reditte araştırdım çoğu kişi bunun yanlıslıkla sistemin bilgisayardaki arka plandaki bazı programlari hile vb program gibi algılayıp banladığıdır. ve genelde ticket atmışlar ve cevap alamamışlar bu oyunun firmasi biraz zeka seviyesi geride ilgilenmiyo baştan sağıyo araştırcak kontrol edicek banada bilgi vermek zorunda hangi program kaç gün banlamış bunları bana bildirmek bana tebliğ etmek zorunda devlet dairesi gibi davranmasını biliyor ben hiç birşey yapmadığım halde ban yiyorum oyun eski anladık ama firma yeni herşeyi 2026 kurallarına göre uygulamak zorunda bu kadar oyuncu mağdur şikayet alıyor çözmek zorunda hile mile anlamam bi macro mause uygulamam var x-mouse diye bunu kullanıyom buda yanlış olarak algılanıyosa tespit edip uyarcak bende kullanmıcam para verdim emek verdim oyun oynayamıyom. açıldı bi ara geri gitti shadow banda fight clup kilitleniyo görev kilitleniyo
şimdi fight club açık görev kilitli yan hesaplarım var onlara giriyorum onlarda aynı sorun yani büyük sorun.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Blackxtar - 28-06-2026

Merhaba. Makro uygulaması da 3. taraf yazılım olarak geçiyor(farenizin orijinal yazılımı olsa bile). Arka planda açık olması sorun değil, ancak daha önceden ayarladığın bir makro varsa ve oyun içinde bunu kullanırsan shadow ban yiyorsun. Bizzat aynısı başıma geldi. Çözümü otomatik silahlar kullanıp, makroya olan ihtiyacımı yok etmekte buldum Smile 

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Haliboo - 30-06-2026

peki oyundaki çoğu oyuncu bu programları kullanıyor ban yemiyor neden biz yiyoruz anlam veremiyorum ban yemeden macro ayarlayamıcak mıyım şimdi önceden böyle bir uygulama yoktu.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Blackxtar - 02-07-2026

(30-06-2026, Saat: 18:57)sierra1212 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: peki oyundaki çoğu oyuncu bu programları kullanıyor ban yemiyor neden biz yiyoruz anlam veremiyorum ban yemeden macro ayarlayamıcak mıyım şimdi önceden böyle bir uygulama yoktu.
Eski oyuncuların bildiği tamamen yasal bir makro yöntemi var. Aslında buna makro demek de yanlış, taktik diyelim. Ateş etme tuşunu farenizin scroll tuşu olarak ayarlarsanız scroll tuşunu kaydırarak aşırı seri atış yapabilirsiniz. Shadow ban yememelerinin sebebi budur.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Rootpsyche - 05-07-2026

Ben Logitech mouse üzerinden yan tuşa bir makro atamıştım. 26 Haziran'da bu yüzden ban yedim ve Water ile Financial districtlerinde oyunlara giremiyordum. Dün tekrar denedim ve oyuna giriş yapabildim. Artık makro kullanmıyorum. Bu durumda ban geçici kaldırılmış olabilir mi? Yoksa oyuna girebildiğime göre ban tamamen kaldırılmış mıdır? Tekrar aynı durumun yaşanma ihtimali var mı? Bilgisi olan var ise aydınlatabilirse memnun olurum.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Satoru - 06-07-2026

(30-06-2026, Saat: 18:57)sierra1212 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: peki oyundaki çoğu oyuncu bu programları kullanıyor ban yemiyor neden biz yiyoruz anlam veremiyorum ban yemeden macro ayarlayamıcak mıyım şimdi önceden böyle bir uygulama yoktu.
(02-07-2026, Saat: 14:05)Blackxtar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eski oyuncuların bildiği tamamen yasal bir makro yöntemi var. Aslında buna makro demek de yanlış, taktik diyelim. Ateş etme tuşunu farenizin scroll tuşu olarak ayarlarsanız scroll tuşunu kaydırarak aşırı seri atış yapabilirsiniz. Shadow ban yememelerinin sebebi budur.[/size]

Bunun, sanılanın aksine tamamen adam kayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu tamamen kişisel fikrimdir. Her ne kadar kabul etmesek de, eminim benim gibi düşünenler vardır.
Bilinen ve hala aktif olan hile yapımcıları bile, belirli nicklere dikkat edilmesi gerektiğini paylaşıyordu. Hile kullanıyor olsan da olmasan da, GM'lere yakın olan nicklere karşı üstünlük sağladığınızda mimleniyorsunuz.
Durum böyle olunca adamlar macronun dibine vuruyor, hileyi açıp aim ile ortalığı toz duman ediyor ama hiçbir şekilde ban yemiyorlar; sen ise ban yiyorsun. Bu yazıyı okuyan çoğu kişi bu yollardan geçmiştir ve bana hak veriyordur.  Tongue

(05-07-2026, Saat: 12:09)Rootpsyche Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben Logitech mouse üzerinden yan tuşa bir makro atamıştım. 26 Haziran'da bu yüzden ban yedim ve Water ile Financial districtlerinde oyunlara giremiyordum. Dün tekrar denedim ve oyuna giriş yapabildim. Artık makro kullanmıyorum. Bu durumda ban geçici kaldırılmış olabilir mi? Yoksa oyuna girebildiğime göre ban tamamen kaldırılmış mıdır? Tekrar aynı durumun yaşanma ihtimali var mı? Bilgisi olan var ise aydınlatabilirse memnun olurum.

Şu durumu anlayamadım; ban yedin ve waterfront ile financial'e giremiyordun doğrumu anladım?
Eğer doğru anladıysam bu ban değil, ban yemiş olsan hesaba hiç bir şekilde giremezsin.. senin durumun başka birşey muhtemelen.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - Rootpsyche - 06-07-2026

(06-07-2026, Saat: 03:45)Satoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-07-2026, Saat: 14:05)Blackxtar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eski oyuncuların bildiği tamamen yasal bir makro yöntemi var. Aslında buna makro demek de yanlış, taktik diyelim. Ateş etme tuşunu farenizin scroll tuşu olarak ayarlarsanız scroll tuşunu kaydırarak aşırı seri atış yapabilirsiniz. Shadow ban yememelerinin sebebi budur.[/size]

Bunun, sanılanın aksine tamamen adam kayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu tamamen kişisel fikrimdir. Her ne kadar kabul etmesek de, eminim benim gibi düşünenler vardır.
Bilinen ve hala aktif olan hile yapımcıları bile, belirli nicklere dikkat edilmesi gerektiğini paylaşıyordu. Hile kullanıyor olsan da olmasan da, GM'lere yakın olan nicklere karşı üstünlük sağladığınızda mimleniyorsunuz.
Durum böyle olunca adamlar macronun dibine vuruyor, hileyi açıp aim ile ortalığı toz duman ediyor ama hiçbir şekilde ban yemiyorlar; sen ise ban yiyorsun. Bu yazıyı okuyan çoğu kişi bu yollardan geçmiştir ve bana hak veriyordur.  Tongue

(05-07-2026, Saat: 12:09)Rootpsyche Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben Logitech mouse üzerinden yan tuşa bir makro atamıştım. 26 Haziran'da bu yüzden ban yedim ve Water ile Financial districtlerinde oyunlara giremiyordum. Dün tekrar denedim ve oyuna giriş yapabildim. Artık makro kullanmıyorum. Bu durumda ban geçici kaldırılmış olabilir mi? Yoksa oyuna girebildiğime göre ban tamamen kaldırılmış mıdır? Tekrar aynı durumun yaşanma ihtimali var mı? Bilgisi olan var ise aydınlatabilirse memnun olurum.

Şu durumu anlayamadım; ban yedin ve waterfront ile financial'e giremiyordun doğrumu anladım?
Eğer doğru anladıysam bu ban değil, ban yemiş olsan hesaba hiç bir şekilde giremezsin.. senin durumun başka birşey muhtemelen.
O shadow ban dedikleri muhabbet oldu bir süre anladığım kadarıyla. Financial ve waterforantta görev vermiyordu sadece fight club da oynayabiliyordum. 1 Hafta sonra falan düzeldi.

Cvp: Oyunda göreve başlayamama ve shadow ban denen sorun - ummbop - 06-07-2026

(06-07-2026, Saat: 03:45)Satoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunun, sanılanın aksine tamamen adam kayırmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu tamamen kişisel fikrimdir. Her ne kadar kabul etmesek de, eminim benim gibi düşünenler vardır.

esasında ben de bir süredir aynı şeyi düşünüyorum. yıllar geçse de %100 hile olduğuna inandığınız, hatta sinirlenip "ne olacaksa olsun" diyerek hile alıp birebir kapıştığınız, buna rağmen size üstünlük kuran nicklerin hâlâ oyunda sapasağlam olduğunu ve hiçbir şeyi umursamadan aynı agresiflikle oynamaya devam ettiğini görebiliyorsunuz. yapacak bir şey yok  :d