APB Reloaded Türkiye Fan Sitesi

Tam Versiyon: APB Reloaded Türkiye - Bilgi Arşivi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
APB Reloaded Türkiye - Bilgi Arşivi

Görev Almak

[Resim: onoff.png]

Yukarıda gördüğünüz gibi Ready olunca yani sol üstteki ekranınız yeşil olunca görev arıyorsunuz demektir. Ready olmak için oyunda "K" tuşuna basmak gerekir. Görevinizi sistem otomatik olarak verir.

Görevler ve Anlamları

Şuan aklımdakileri yazıyorum eksikliklerimi söyleyiniz.

Pick Up - Drop Off : Öncelikle ilk stage(ler)de pick up denilen itemi alıyorsunuz.Almak için itemin yanına gidip f ye basmak gerekir.Pick up unuz çanta ise çantayı tutarken silah kullanamazsınız acil bir durum olup silah gerekirse sol tıklayıp çantayı elinizden atabilirsiniz.Sonra yeniden f ye basıp alabilirsiniz.Pick up(ları)ı topladıktan sonra Drop Off yerlerine gidip itemimizi bırakacağız.itemi bırakmak için sol tıklamayın.Turuncu daireye girin ve bekleyin göreviniz tamamlanır.

Spray : Criminalken spray görevi bir yerde grafitti yapma görevidir. Spray denilen bölgeye gidilip "F" tuşuna basarak bir süre sonrasında grafittinizi tamamlamak.

Protect : Karşı tarafın görevini engellemek. Örneğin, Enforcersiniz Criminaller Spray için bir bölgeye gidecek siz ise spray yapılacak bölgeyi koruyup Spray yapmalarına izin vermeyeceksiniz. Bu durum tam tersi içinde geçerli.

Go to : Bölgeye gitmeniz gerekmektedir.

Raid : İmha etmeniz gerek. Bir sürü şekli var. ATM hacklemek,Tahta yakmak. Kapı kırmak vb. Bu işlevleri yapabilmek için gerekli yerin yanına gidip "F" tuşuna basmanız gerekmektedir.

Rakipleri Kırmızı Görünü Halde İse : Rakiplerinizi öldürmeniz gerekir. Genelde son görev olur ve sonrasında her iki tarafında vurulma ve vurma istatistikleri çıkarılır ve daha iyi istatistiğe sahip taraf kazanır.

Silah / Giysi / Araç vb. Satın Alma

Bunun için doğduğunuz NPC lere gidip "F"tuşuna basmanız gerekir. NPC ler Ty Durant, Mirri Kent gibi kişiler. Discrite girdiğinizde seçtiğiniz yerlerde NPC ler vardır. Gidip "F" tuşuna basın ve "Buy" sekmesine gidip istediğiniz şeyi satın alabilirsiniz. Giysilerinizi vb. satmak içinde yan tarafındaki "Sell" sekmesine tıklayın. Ve istediğiniz eşyayı satın.

Giysi Giymek

[Resim: wardrobe.jpg]

Bunun için öncelikle Social Discrite gidip mor dolaba yani Wardrobe ye gitmeniz gerek. Wardrobeye gidince "F" tuşuna basıp istediğiniz giysiyi giyebilirsiniz.

Dövme Yapmak

[Resim: dovme.jpg]

Social discrite girip mavi dolaplara gidip f ye basmak gerekmektedir.

Dövmeyi Karektere yada Arabaya Yüklemek

[Resim: caracter.jpg] [Resim: vehicle.jpg]

Karekter için "Customize Your Character" Araba için "Customize Your Vehicle" yazan dolaba gidip "F" tuşuna basarak yerleştirebilirsiniz.

Karektere Modifikasyon Yüklemek

[Resim: mods.jpg]

Öncelikle NPC ye gidip "Buy" sekmesinden "Modifications" sekmesinden karekter modifikasyonları almanız gerekmekte. Aldıktan NPC ye gidip "I" tuşuna basın. Karakter'inizi görürsünüz. Sağda "Mods" vardır. Orada boş slot varsa tıklayın "Change" diyin ve Modifikasyonu Seçip "OK" tuşuna basın yüklenir.

Silah Kullanırken Daha Yakın Nişan Almak

FPS oynayan herkes bilir. Sağ tıklayınca yakından görürsünüz fakat sağ tıka basılı tutmak zorundasınız.

Silaha Mermi Alma

[Resim: jokerbox.jpg]

Bu kutulara gidip "F" tuşuna basarak bir miktar oyun içi parası ödeyip mermi alabilirsiniz.

Threat Level Sistemi

[Resim: Bronz1.png]    [Resim: Green1.png]    [Resim: Gold1.png]

Threat Level sadece görünüştür. Threat Level'in amacı, bi nevi kişinin nasıl bir oyuncu olduğunu anlamak için tasarlanmıştır. Örneğin, Knight Online oyununda sağlam itemleri olan bir oyuncuyu gördüğümüz zaman nasıl korkuyorsak, burada da Threat Level'ini gördüğümüz kişiden korkuyoruz, dolayısıyla yüksek Threat Levelli oyuncular, ya hiledir, ya profesyonellerle oynuyordur, yada profesyoneldir Smile Rating Level görevleri KAZANDIKÇA artar, KAYBETTİKÇE DÜŞER.

Rating Level Sistemi

Rating Level oyundaki esas leveliniz yani seviyenizdir. Oyun içerisinde silah & araba gibi şeyleri satın alırken, Rating level'iniz yetiyorsa alabilirsiniz. Rating Level görev yaptıkça artar. Rating Levelde düşme yoktur.

Oyundan Özel Mesaj Gönderme

Oyundan Chat kısmına /whisper NickAdı mesaj şeklinde özel mesaj gönderebilirsiniz.

Örnek : /whisper Rossweissetr APBturkiye.com adresine bekleriz..

Gruba Girmek/Çıkmak, Gruptan Mesajlaşmak

Private gruplara giremezsiniz. Public olan yani herkesin girebileceği gruplara girebilirsiniz. "U" tuşuna basıp gelen ekrandan bir grup seçerej "Join Group" demeniz yeterli.

Gruptan çıkmak için "U" tuşuna basıp sağdan "Leave" veya Chat kısmına "/leavegroup" yazmanız yeterli olacaktır.

Grup içi mesajlaşma içinse Chat kısmına "/g" yazıp boşluk bırakarak mesajınızı yazmanız gerek..
Örneğin /g K ye bas ömrümü yedin ya.

Haritadan Kolay Yer Bulma

[Resim: map.png]

Bazı arkadaşlar Social Discritte dolapları bulamadıklarını söylüyorlardı. Çözümü için oyunda "M" tuşuna basın. Gelen ekranda sağda ikonlar çıkar. Wardrobe, Garage vb. gitmek istediğiniz yerin adına tıklayın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Siren Çalma

Çok bilindiktir. Enforcerler için geçerlidir. Player Vehiclede sağ tıklayınca siren çalar.

Music Player'e Şarkı Yüklemek

"P" yuşuna basıp "Music Player"i açıyoruz. Solda "Import" tuşu var ona tıklıyoruz. Şarkılarımızı seçip. Ok diyoruz. Yüklenmiştir Smile

Nasıl Üye Olacağım ?

Üye olmanıza gerek yok. Gamersfirste kayıtlı e-mail ve şifreniz ile oyuna giriş yapabilirsiniz.

Mermiyi mavi yapmak

Mermiyi mavi yapınca ne silahınızın damagesi artıyor nede siz güçleniyorsunuz. Mavi mermi sadece görünüş. Threat Level gibi. Mavi yapmak için slotlu bir silaha ihtiyaçınız var. Boş slotlu veya modifikasyonlu silahlardan mavi renginde mermi çıkar.
arabaya karaktere yapıyorum fakat elbiseye nasıl yapılacağını yine anlamış değilim
(22-07-2018, Saat: 20:04)melancolq1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]arabaya karaktere yapıyorum fakat elbiseye nasıl yapılacağını yine anlamış değilim

Bununla ilgili yakın zamanda bi rehber konusu açacağım, şimdilik idare edin.

https://i.hizliresim.com/moJ1oy.png

Yukarıdaki resimdeki gibi, dövmeyi yapacağınız elbisenin üstüne gelip sağ alttaki Customize tuşuna basıyorsunuz.

https://i.hizliresim.com/EDy5D9.png

Daha sonra açılan sayfadan sağ üstten yıldıza tıklayıp gerekli düzenlemeyi yapıyorsunuz.
teşekkürler ilgin için
Yeni başlayanlar için gayet yararlı bir konu olmuş, ellerinize sağlık.
yan karaktere item aktarma nasıl yapılıyor ? criminaldeki silahımı enforcera aktarmak istiyorum bulamadım